13. IBSA EP U KUGLANJU 2012 - 9 MEDALJA ZA HRVATSKU

13. IBSA EP U KUGLANJU 2012 - 9  MEDALJA ZA HRVATSKU

Hrvatska kuglačka reprezetacija za slijepe i slabovidne vrlo uspješno je nastupila na 13.IBSA EP u kuglanju za slijepe i slabovidne u Celju, Slovenija 29.05.-03.06.2012.godine. 

Za žensku reprezentaciju su nastupile Petra Deša, Evica Šerfeze i Ruža Markešić te su u ekipnoj konkurenciji osvojili uvjerljivo prvo mjesto. Sve tri su takodjer u svojim kategorijama (B1 P.Deša, B2 E.Šerfez i B3 Ruža Markešić) osvojile prvo mjesto. 

Dečki su takodjer bili uspješni, u momčandskom dijelu natjecanja su osvojili zlatnu medalju u slijedećem sastavu: Stjepan Đunđek, Ranko Milutinović, Stanko Jerković, Darko Sarapa, Vedran Dumenčić i Zlatko Vučenović. Pojedinačno u svojim kategorijama medalje su osvojili: Stjepan Đunđek srebro i Enver Jusić, broncu u kategoriji B1, Stanko Jerković srebro i Vedran Dumenčić broncu u kategoriji B3. 

Rezultati ostalih predstavnika Hrvatske su slijedeći: Ranko Milutinović u kategorji B1 bio je 12., Darko Sarapa bio je 10. a Franjo Tus 19. U kategorji B3 nesretno 4.mjesto osvojio je Mirko Štajdohar, a Zlatko Vučenović bio je 12. a Mario Muškardin 15.

Osim nastupa u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji na EP bile su tri nove testne discipline za kuglače i kuglačice: tandem mix (nastup kuglača i kuglačice iz iste kategorije - zbrajaju se rezultati prvog nastupa), kombinacija - nastup pojedinaca iz sve tri kategorije (zbrajaju se rezultati ekipnog i finalnog nastupa), i pojedinačno (za plasman se uzima rezultat iz finalnih natjecanja). U ovim novim testnim disciplinama Hrvatska je takodjer bila vrlo uspješna. 

Za vrlo uspješan nastup reprezentacije na 13.IBSA EP 2012 u Celju, Slovenija zasluge ima i stručni stožer u sastavu: Mario Muškardin, izbornik, treneri Željko Štefković, Zlatko Butko, Djuro Vinkler i Krešimir Milutinovć. 

Detaljnije rezultate možete vidjeti na slijedećem linku: http://9pinbowling.weebly.com/results.html kao i fotogaleriju. Nekoliko fotografija takodjer možete vidjeti ispod ovog teksta. 

Fotogalerija