13.IBCA SP U ŠAHU 2014: Hinko Cajzler osvojio 4.mjesto

13.IBCA SP U ŠAHU 2014: Hinko Cajzler osvojio 4.mjesto

Od 4.-14. svibnja 2014. u Grčkoj se održalo 13.IBCA Svjetsko pojedinačno prvenstvo u šahu za slijepe i slabovidne. Domaćin je bio grad Katerina, na Svjetskom prvenstvu je nastupilo 92 šahista iz 29 zemalja, za hrvatsku reprezentaciju igrala su  tri 3 šahista: Branko Began, Hinko Cajzler i Milan Pripić, trener Blažimir Kovačević. Prvenstvo je bilo iznimno kvalitetno organizirano, a konkurencija jako, tome u prilog ide činjenica da je bilo 19 šahista s titulama, 7 inter majstora (IM), dva fide majstora (FM) i devet majstorskih kandidata (MK). 

Hrvatski majstorski kandidat iz Osijeka, Hinko Cajzler zauzeo je četvrtu poziciju, imao je 7 bodova kao i drugoplasirani, ali mu u prilog nisu išli ostali parametri bodovanja. Veliki je to uspjeh  hrvatskih slijepih šahista i pokazatelj dobrog rada. 

Preostala dva Hrvatska šahista  Milan Pripić iz Senja osvojio je 66. mjesto, a Branko Began iz Zadra bio je 77. u ukupnom poretku. Novi Svjetski prvak fide majstor Stachanczyk Jacek dolazi iz Poljske, on je ostvario 7,5 iz 9 partija, drugi je bio Nijemac, fide majstor Mueller Oliver imao je 7 osvojenih bodova kao i treći Kasimov Rustam, koji je branio boje Rusije na prvenstvu.

Dokumenti