16. IBSA EP U KUGLANJU OTVORENO U KOPRIVNICI

16. IBSA EP U KUGLANJU OTVORENO U KOPRIVNICI

U Koprivnici otvoreno Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne

KOPRIVNICA, 24. svibnja 2016. (Hina) - Na  16.  IBSA europskom  prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje je u utorak svečano otvoreno u  Koprivnici, sudjelovat će 88 sportašica i sportaša iz Njemačke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

" Nakon brojnih uspješno organiziranih sportskih događaja u Hrvatskoj, sigurni smo da će i ovo natjecanje biti uspješno, odnosno da će sportaši imati odlične uvjete za natjecanje pa od njih očekujemo i vrhunske rezultate" rekao je prigodom otvaranja prvenstva predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

U ime domaćina  sudionike prvenstva su  pozdravili gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak i župan koprivničko-križevački Darko Koren koji su, uz želje za što boljim sportskim rezultatima,  istaknuli da  i samo sudjelovanje na ovom europskom natjecanju čini njegove sudionike pobjednicima.

Organizatori prvenstva, koje će se od 24. do 28. svibnja održati u kuglani Kuglačkog saveza Kooprivničko Križevačke županije, Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski športski savez slijepih  očekuju da će hrvatski slijepi i slabovidni kuglači u Koprivnici ponoviti sjajne rezultate koje su ostvarili prije dvije godine na 15. IBSA europskom prvenstvu u poljskom Tomaszow Mazowiecki. Tamo je  hrvatska ženska kuglačka reprezentacija u sastavu Petra Deša, Evica Šerfez i Ruža Markešić osvojila zlatno odličje, dok su u mješovitim parovima osvojene tri zlatne medalja i to u kategoriji B1 Petra Deša i Stjepan Đunđek, u B2 Evica Šerfes i Vilijam Jelušić te  u B3 Ruža Markešić i Zlatko Vučenović. U pojedinačnim nadmetanjima Petra Deša osvojila je zlato, Ruža Markešić srebro dok su Evica Šerfez I Stjepan Đunđek osvojili brončana odličja.

Fotografije s otvaranja na linku ispod:

http://hpo.hr/novosti/U-Koprivnici-otvoreno-Europsko-prvenstvo-u-kuglanju-za-slijepe-i-slabovidne/567