IBSA JUDO GRAND PRIX 2016: BRONCA ZA L.BREŠKOVIĆ

IBSA JUDO GRAND PRIX 2016: BRONCA ZA L.BREŠKOVIĆ

Hrvatska paraolimpijka Lucija Brešković osvojila je brončanu medalju na IBSA Judo Grand Prix turnir za slijepe i slabovidne judaše i judašice koji je održan u Birminghamu na Sveučilištu Wolverhampton.

Hrvatska paraolimpijka Lucija Brešković nastupila je u kategoriji do 70 kg te s dvije pobjede i isto toliko poraza osvojila brončano odličje. U borbi za broncu svladala je nositeljicu srebrne medalje s paraolimpijskih Igara u Londonu, Ruskinju Savostianovu iponom.

Bilo je to posljednje  službeno natjecanje prije Paraolimpijskih igara. Očekivala sam možda više natjecateljica, ali su mi i četiri borbe od kojih sam dvije dobila, bile dovoljne za medalju. Nisam dobro ušla u prvu borbu protiv Ruskinje Zabrotske od koje sam izgubila kao i na Europskom prvenstvu iako  imam osjećaj da sam kvalitetnija od nje. U drugoj borbi dobila sam Britanku Natalie Greenhough, a protiv zlatne Brazilke Alane Martins Maldonado izgubila sam na dva yuka. Zadnju borbu protiv prve na svjetskoj rang listi Ruskinje Savostjanove sam dobila bacivši je na ippon nakon manje od minute borbe", rekla je hrvatska paraolimpijka iz Kaštela Lucija Brešković koja će u Birminghamu sudjelovati u trening kampu koji se 6. do 8. lipnja organizira za sve judašice koje će u kategoriji do 70 kg stupiti nastupiti i na 15. PI u Rio de Janeiru.

Rezultati na sljedćem linku: http://www.britishjudo.org.uk/sites/default/files/Full%20Results%20Day%201.pdf

Fotogalerija na linku ispod: http://hpo.hr/novosti/iBSA-Judo-Grand-Prix-2016-Bronca-za-Luciju-Breskovic-/577