JUDAŠICA LUCIJA BREŠKOVIĆ NA PI RIO 2016

JUDAŠICA LUCIJA BREŠKOVIĆ NA PI RIO 2016

Mlada judašica Lucija Brešković ostvarila je jedan od sportskih snova svakog sportaša i izborila pozivnicu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Osvajanjem brončane medalje na IBSA Europskom prvenstvu u judu za slijepe i slabovidne osobe do -77 kg doprinjelo je odluci IBSA Juda Komisije da odluči dodjeliti pozivnicu za PI Rio 2016 našoj judašici. Odluka je donesena 22.02.2016 u Budimpšeti, Mađarska. 

- Bilo je fantastično vidjeti kako se u cijelom svijetu kvalitetno radi sa slijepim i slabovidnim osobama. Lucija je među mlađim natjecateljicama i naša je želja da na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine idemo po medalju - rekao je Lucijin trener Boško Rozga nakon osvojene medalje u Portugalu.

No, Lucija će za ostvaranje svog sna o paraolimpijskom odličju imati priliku već četiri godine prije u Riju, postavši deseta evidentna hrvatska kandidatkinja za nastup na PI 2016. Prethodno su norme za nastup u Rio de Janeiru ispunili atletičarka Mikela Ristoski, atletičari Branimir Budetić i Zoran Talić, plivači Kristijan Vincetić i Dino Sinovčić te stolnotenisačice Sandra Paović, Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić i Mirjana Lučić.