ZAGREB NAJBOLJI NA POJED. PH U KUGLANJU ZA 2016

ZAGREB NAJBOLJI NA POJED. PH U KUGLANJU ZA 2016

KOPRIVNICA – U organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih, Športske udruge slijepih Podravina i Kuglačkog saveza KC KŽ, na Kuglani 2 u Koprivnici je održana završnica 24. Pojedinačnog PH u kuglanju za slijepe i slabovidne. Na ovom PH nastupila su 32 natjecatelja (8 kuglačica i 24 kuglača) iz 9 klubova. Isti su se kvalificirali na završnicu kroz 1. i 2. Kuglačku ligu HŠSS u 2015/2016. godini.

Ovo PH otvorio je župan KC KŽ g. Darko Koren u pratnji dožupana g. Ivana Pala, u ime grada Koprivnice natjecatelje pozdravio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski, a u ime Kuglačkog saveza KC KŽ g. Rožmarić, predsjednik.

Prvog dana nastupa u subotu, vrijedi istaknuti rezultat Petre Deše u B1 kategoriji iz Zagreba, koja srušila odličnih 630 čunjeva. Deša je i drugi dan ponovila odličan rezultat srušivši 625 čunjeva te je osvojila prvo mjesto. Druga je bila domaća kuglačica Ana Tkalčec iz Koprivnice. U B2 kod kuglačica nova državna prvakinja postala je Željka Peška iz Požege s ukupno srušenih 1317 čunjeva u dva dana natjecanja. Srebro je pripalo Nermini Mehulić iz Zagreba s ukupno srušenih 1256 čunjeva, a broncu je osvojila Evica Šerfez iz Sl.Broda s rezultatom od 1260 srušenih čunjeva. U B3 kategoriji najbolja je bila Ruža Markešić iz Zagreba s ukupno srušenih 1420 čunjeva.

U konkurenciji kuglača u B1 kategoriji prvo mjesto osvojio je Stjepan Đunđek iz Zagreba. On je ukupno srušio 1173 čunja, srebro je pripalo Ranku Milutinoviću s dva ujednačeno dobra nastupa, srušio je 1087 čunjeva, a broncu je osvojio Enver Jusić iz Zagreba s ukupno srušenih 1004 čunja.

U B2 kategoriji zlato je otišlo u Osijek jer je najbolji Darko Sarpa, srušivši ukupno 1354 čunja, srebro je osvojio Villiam Jelušić iz Rijeke sa 1315 čunjeva, a broncu je konačno, nakon nekoliko nesretnih drvenih medalja na PH osvojio Izet Hasanagić iz 4 Rijeke Karlovac, srušivši 1305 čunjeva.

U B3 kategoriji s odličnim drugim nastupom od (751) i dobrim prvim 701 zlato je premoćno osvojio Vedran Dumenčić iz Rijeke, no za srebro i broncu vodila se je neizvjesna borba do posljednih kugli između Vučenovića iz Rijeke i domaćeg kuglača iz Koprivnice Marjana Črnelija. Na kraju je Vučenović osvojio srebro (1363), a za 3 čunja slabiji bio je Črneli i osvojio je brončanu medalju (1360).

Ovo PH bilo odličan test za organizatore, jer će se na istom mjestu u vremenu 23. – 29.05. 2016., održati 16. IBSA EP u kuglanju za slijepe 2016. Najviše medalja osvojili su kuglači Zagreba, no uspješni su bili i ostali jer su medalje otišle u Osijek, Požegu, Sl.Brod, Karlovac, Rijeku, te 2 domaćinu.

Natjecanje prošlo u najboljem redu, uz odlično odrađen posao KS  KC KŽ Županije i ŠUS Podravine iz KC

Kompletni rezultati kao i nekoliiko fotografija nalazi se ispod ovog teksta.

Čestitamo svim osvajačima medalja.

Fotogalerija

Dokumenti