17. POJEDINAČNO PH U PIKADU 2019: Rekordan broj natjecatelja

17. POJEDINAČNO PH  U PIKADU 2019: Rekordan broj natjecatelja

Odigrano je 17. Pojedinačno prvenstvo RH u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne HŠSS-a za 2019.

Nastupilo je 81 igrač/ica iz 17 klubova članica HŠSS-a.

Natjecanje održano u ERKS Premantura od 05. - 08.09.2019.

U kategoriji B1 žene nastupilo je osam igračica. Treće mjesto osvojila je Marijana Peitel (Učka). A u napetom finalu koje je bilo neizvjesno do kraja za nijansu je bila bolja  Nikolina Ćuk (Slavonski Brod) te je po treci put zaredom osvojila zlatnu medalju. Drugo mjesto osvojila je Ivana Vinko (PKS Zvuk, Zagreb).

U kategoriji B1 muški nastupilo je 30 igrača. Treće mjesto osvojio je Denis Velimirović (4 Rijeke, Karlovac). 2. mjesto osvojio je Davor Janjušević (ŠUS Varaždin). A prvo mjesto osvojio je Radenko Družetić (ŠUS Učka). Radenku Družetiću je ovo cetvrto zlato na pojedinačnom PH.

U kategoriji B2/B3 žene nastupilo je 20 igračica. Treće mjesto osvojila je Mirta Alilović (SKS Rijeka). Drugo mjesto osvojila je Dražana Zimet (PKS Zvuk, Zagreb). A prvo mjesto osvojila je Terezija Gajski (ŠUS Učka, Pula). Tereziji Gajski je ovo treće zlato.

U kategoriji B2/B3 muški nastupilo je 23 igrača. Treće mjesto osvojio je Ratko Đurić (PKS Zvuk, Zagreb). Drugo mjesto osvojio je Slavko Kralj (4 rijeke, Krlovac). Prvo mjesto po treci zlato ukupno na PH osvojio je Nenad Marković (SKS Rijeka).

Kompletni rezultati uskoro

Villiam Jelušić, Voditelj pikada HŠSS

Fotogalerija