19. POJEDINAČNO PH U KUGLANJ ZA 2011.

19. POJEDINAČNO PH U KUGLANJ ZA 2011.

19. POJEDINAČNO PH U KUGLANJU ZA 2011. HŠSS

 

SKS ZAGREB NAJUSPJEŠNIJI

 

U organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih u Ogulinu je 16 i 17.04. 2011. godine na kuglani „Klek“ održana završnica 19. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne.

 

Na PH je nastupilo 24 kuglača i 8 kuglačica iz Rijeke, Zagreba, Osijeka, Karlovca, Slavonskog Broda, i Požege. Navedeni kuglači plasirali su se u završnicu 19. PH za 2011. godinu na temelju rezultata i rang liste kroz kola kuglačkih liga HŠSS. U sezoni 2010/2011. održano je pet kola u 1.kuglačkoj ligi i 6.kola u 2. kuglačkoj ligi HŠSS.

 

Prvenstvo je otvorio gradonačelnik Ogulina g. Nikola Magdić, uz njega su bili prisutni i predstavnici Sportske zajednice grada Ogulina, predsjednik g. Mario Pribanić i gl.tajnik g. Mario Pavić, te predsjednik Udruge slijepih Ogulin g. Ivan Jurjević. Navedeni su pozdravili prisutne kuglače i kuglačice.

 

Natjecanje je održano na kuglani „Klek“, uz odličnu suradnju i tehničko vođenje natjecanja sudaca Kuglačkog saveza grada Ogulina na čelu s glavnim sucem g. Nikolom Filipovićem. Igralo se dva puta po 120 hitaca, rezultati oba dana su se zbrajali, te se na temelju toga radio plasman.

 

Najbolji po kategorijama su bili slijedeći kugalči: u kategoriji B1. 1. mjesto osvojio s uvjerljiva dva nastupa Stjepan Đunđek iz Zagreba, 2.mjesto pripalo je Ranku Milutinoviću na temelju više srušenih devetki, iz Sl.Broda s obzirom da je imao isti rezultat nakon dva nastupa kao i treće plasirani Stojan Bjelajac iz Osijeka, ali je Bjelajac imao 3 srušene devetke, a Milutinović 13. U kategoriji B2 nakon prvog nastupa u subotu Stanko Jerković iz Zagreba imao je prednost od 20 čunjeva, no drugog dana natjecanja kuglač Villiam Jelušić, Rijeka, je do posljednjih  nekoliko kugli bio u igri za zlato, na kraju je uspješniji bio Jerković, osvojio  je prvo mjesto, Jelušić je bio drugi, a treći Darko Sarapa iz Osijeka. U kategoriji B3 nakon prvog dana natjecanja prvi je bio Mirko Štajdohar iz Zagreba, drugi Mario Muškardin iz Rijeke, a treći Vedran Dumenčić takodjer iz Rijeke. No u drugom nastupu s četvrtog mjesta s odličnom igrom na posljednjoj stazi do drugog mjesta na kraju probio se Zlatko Vučenović, u neizvjesnom nastupu protiv Dumenčića,  osvojio je srebro, a Dumenčić broncu, oba iz Rijeke. Prvo mjesto i s drugim vrlo dobrim nastupom zasluženo je osvojio Mirko Štajdohar. U kategoriji žena Ruža Markešić B3 iz Zagreba, u vrlo zanimljivoj borbi do posljednjih kugli uspjela je obraniti zlatnu medalju od prošlogodišnjeg prvenstva, za samo 4 čunja slabija bila je Evica Šerfez B2 iz Sl.Broda, a treće mjesto osvojila je Petra Deša B1 iz Zagreba.

 

Natjecanje je vrlo uspješno održano uz odličnu dobrodošlicu svih građana grada Ogulina, na čelu s gore navedenim ljudima iz sportske i gradske strukture grada Ogulina. Natjecatelji su bili smješteni u odličnom hotelu „Frankopan“,  koji zapravo nekada bio dvorac uz utvrdu knezova Frankopanskih, odnosno kapetana Ogulina Bernardina Frankopana. Dvorac je pretvoren u hotel još krajem 19.stoljeća, a danas je hotel s 4 zvjezdice.

 

Detaljnije rezultate pogledajte u dokumentu ispod, kao i nekoliko fotografija u galeriji.

Fotogalerija

Dokumenti