19.IBSA EP U KUGLANJU ZAGREB 2019: 4 zlata, 2 srebra i 2 bronce, posljednjeg dana EP

19.IBSA EP U KUGLANJU ZAGREB 2019: 4 zlata, 2 srebra i 2 bronce, posljednjeg dana EP

Poslijednjeg dana natjecanja na 19. IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, na Zagrebačkoj kuglani Grmoščica, nakon nadmetanja u pojedinačnoj konkurenciji hrvatsko kuglanje je bogatije za četiri zlata, dva srebra i dvije bronce.

Prva je na stazi nastupila Petra Deša koja je sa srušenih u singlu (1X120 hitaca) sa srušenih 607 čunjeva osvojila zlato. Deša je briljirala i u discplini individual (2X120 hitaca) sa srušenih 1220 čunjeva osvojila svoje četvrto zlato.

Neposredno po završetku natjecanja na kuglani Grmoščica razgovarali smo s predsjednikom Hrvatskog športskog saveza slijepih Duškom Petrovićem. Petrović je istaknuo svoje zadovoljstvo što su u veoma kratkom vremenu, nakon što je Češka odustala od organizacije Europskog prvenstva uz pomoć Grada Zagreba, Središnjeg Državnog ureda za šport i Hrvatskog paraolimpijskog odbora uspjeli odlično organizirati ovogodišnje Europsko prvenstvo. „Hrvatska je po treči put domaćin smotri ponajboljih kuglačica i kuglača Europe nakon 2005. u Rijeci i 2016. u Koprivnici, tako da smo većpomalo bili uigrani u ovakvim organizacijama. Moram naglasiti da su se protekla četiri dana u Zagrebu nadmetali 84 kuglačice i kuglača iz devet zemalja. Mi smo mi osim dobrih domačina pokazali i dokazali kontinuitet kvalitetnog hrvatskog kuglanja osoba oštečenog vida. Zadovoljan sam s brojem medalja, a uz malo više sportske sreče gdje su nam medalje doslovno bježale za jedan ili dva čunja taj broj mogao  je biti još veći. No, ne trebamo biti nezadovoljni, jer smo na Grmoščici dobili i neke nove kuglačice pred kojima je, vjerujem blistava karijera poput Dragane Kovačević koja je u premijernim nastupima osvojila dva zlata u ekipnoj konkurenciji te u miksu“, zaključio je Petrović.

U samoj završnici ovogodišnjeg Europskog prvenstva na staze kuglane Grmoščica izašli su kuglačice i kuglači u kategoriji B3. Ruža Markešić osvojila je zlato u singlu sa srušenih 749 čunjeva. U singlu srebro i broncu su osvojile Željka Peška sa srušenih 687 čunjeva i Nermina Mehulić sa srušenih 685 čunjeva. U individualu Ruža Markešić osvojila je još jedno zlato srušivši 1497 čunjeva, a bronca je pripala Nermini Mehulić koja je srušila 1401 čunj. I za kraj Prvenstva srebro u individualuje osvojio Vedran Dumenčić srušivši 1453 čunja.

Nakon četverodnevnih nadmetanja na 19. IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne  hrvatsko kuglanje osvojilo je u konkurenciji devet zemalja i 84 kuglačice i kuglača  7 zlata, 3 srebra i 3 bronce, sveukupno 13 medalja

Dokumenti

PDF

19th IBSA EURO CHAMPIONSHIP IN 9 PIN BOWLING, Zagreb, CRO, 2019 results.pdf

19th IBSA EURO CHAMPIONSHIP IN 9 PIN BOWLING, Zagreb, CRO, 2019 results.pdf