20. POJEDINAČNO PH U KUGLANJU HŠSS 2012

20. POJEDINAČNO PH U KUGLANJU HŠSS 2012

U organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih uz suradnju Športske zajednice grada Ogulina, Udruge kuglačkih djelatnika grada Ogulina i Udruge slijepih grada Ogulina na kuglani "Klek", 14.-15.04.2012.godine održano je jubilarno 20. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne.

Inače, mali podsjetnik iz prošlosti:prvo prvenstvo u samostalnoj Hrvatskoj održano 1993 u Varaždinu, a prvo državno prvenstvo koje je bilo samostalno organizirano za slijepe i slabovidne kuglače u odnosu na ostale kuglače s invalditetom održano 1974. u Splitu, do tada su nastupali zajedno sa svim kuglačima s invaliditetom na državnim prvenstvima.Proteklih 20 godina drzavna prvenstva održavana su u različitim formatima natjecanja npr.ekipno i pojedinačno, ili samo pojedinačno, zadnjih nekoliko godina održava se samo pojedinačno PH dok se ekipni prvak dobiva kroz kuglačku ligu HŠSS. 

Ovogodišnje prvenstvo otvorio je zamjenik gradonačelnika g. Vladimir Kubelka, uz prisustvo predsjednika Športske zajednice grada Ogulina g. D.Pribanića i dopredsjednika Udruge slijepih Ogulin g. J.Maraković koji su takodjer pozdravili prisutne kuglače i kuglačice. 

U kišnom vikendu u Ogulinu nastupilo je 32 kuglača i kuglačice na temelju plasmana na Rang listi kroz natupe u 1. i 2. kuglačkoj ligi HŠSS za sezonu 2011/2012.godinu.Kuglači su imali dva nastupa sa po 120 hitaca u pune pozicije, rezultati su se zbrajali a najbolji su bili:

U kategoriji B1 muški prvo mjesto osvojio je Stjepan Đunđek, drugi je bio Enver Jusić, oba SKS Zagreb, a treći je bio Ranko Milutinović iz Sl.Broda, u kategoriji B2 muški prvo mjesto osvojio je Darko Sarapa, iz ŠUS Svjetlost, Osijek, drugi je bio Marijan Brazdičić iz SDS Karlovac, a treći bio Milutin Topić iz ŠRKS Rijeka. Nažalost zbog problema s ozljedama u ovoj kategoriji nisu nastupili prošlogodišnji osvajači medalja (Jerković i Jelušić). U kategorji B3 muški, uvjerljivo je s dva odlična nastupa prvo mjesto osvojio Vedran Dumenčić, ŠRKS Rijeka, drugi je bio Mirko Štajdohar, SKS Zagreb, a treći Zlatko Vučenović, ŠRKS Rijeka. 

U konkurenciji žena do posljednjih kugli bila je zanimljiva borba za medalje, a dobili smo i novu prvakinju Hrvatske. Ugodno iznenadjenje u napravila je mlada kuglačica Petre Deše kategorija B1 koja s dva ujednačena i odlična nastupa (570 i 576) uz pripadajući postotak na temelju Pravilnika za pet čunjeva pobijedila višegodišnju prvakinju Ružu Markešić B3 koja s lošim prvim nastupom u subotu, na kraju zasluženo izgubila naslov.Treće mjesto je osvojila Evica Šerfez, iz ŠRUS Sl.Brod. Ostale djevojke takodjer su imale vrlo dobre i ujednačene nastupe na ovom prvenstvu. 

Prvenstvo su uz HŠSS organizacijski proveli suci iz Udruge kuglačkih djelatnika Ogulin i osoblje na kuglani iz Športske zajednice grada Ogulina kojima se ovim putem zahvaljujemo na odličnoj suradnji i odlično pripremljenoj kuglani. 

U dokumentu ispod možete vidjeti kompletne rezultate kao i nekoliko fotografija u galeriji. 

 

Fotogalerija

Dokumenti