2015 IBSA WG : 4 MEDALJE IZ SEULA

2015 IBSA WG : 4 MEDALJE IZ SEULA

ZAGREB, 19. svibnja 2015. (Hina) - Hrvatska atletska reprezentacija koja je nastupila na 5. IBSA Svjetskim igrama za slijepe i slabovidne sportaše u Seoulu vratila se u Zagreb s jednom zlatnom, dvije srebrne i jednom brončanom medaljom.

Na igrama je nastupilo četvero hrvatskih atletičara i svih četvero je osvojilo medalju. Najbolji rezultat ostvario je Branimir Budetić koji je u bacanju koplja osvojio zlato bacivši koplje 60,54 metara što je novi europski rekord. Miljenko Vučić je u bacanju kugle bio drugi s osobnim rekordom 14,43, srebro u kugli je osvojila i Kristina Ivanković s rezultatom 11,76 metara, dok je Marija Vidaček u bacanju koplja bila treća s rezultatom 28,54 metara.

"Zadovoljan sam jer sam bacio koplje preko 60 metara, no nažalost ozlijedio sam desnu nogu i moramo vidjeti o čemu se radi. Nadam se kako ću se što prije oporaviti i vratiti treninzima i pripremama za IPC svjetsko prvenstvo koje će se održati u listopadu u Dohi," kazao je Budetić, dvostruki osvajač medalja u bacanju koplja s paraolimpijskih igara. U Pekingu 2006. je bio drugi, dok je u Londonu 2010. osvojio broncu.

Kristina Ivanković je osvojila srebro u bacanju kugle ostvarivši svoj najbolji rezultat sezone, dok je Vučić bio drugi s osobnim rekordom.  

"Ovaj rezultat je sjajan podstrek za dalje, nadam se i novim rekordima," kazala je Ivanković, koja je kao i Budetić i Vidaček članica zagrebačkog kluba Agram. Vučić je naglasio kako mu je ovo prva medalja s velikih međunarodnih natjecanja. "Nadam se ne i zadnja. Napredujem iz godine u godinu, a ovo srebro samo mi je popravilo samopouzdanje," naglasio je Vučić, član Odiseja iz Kutine.

Za Mariju Vidaček je bronca u bacanju koplja druga medalja s velikih natjecanja nakon što je prošle godine na IPC Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u velškom Swanseaju također osvojila broncu.

"Sada ću imati dodatan motiv za skorašnje SP u Dohi gdje se nadam još boljem rezultatu," poručila je mlada Varaždinka.

Mnogo zasluga za odlične rezultat hrvatskih atletičara ima i trener Ante Pavković.

"Na Igrama smo imali četvero atletičara i osvojili smo četiri medalje. Odlično smo trenirali i ovi rezultati su plod toga rada. Pokazali smo koliko vrijedimo. Vjerujem kako bi Branimir ako neće imati problema s ozljedama u iduća tri-četiri mjeseca mogao napasti svjetski rekord u svojoj kategoriji," poručio je Pavković.

U Seoulu su nastupali sportaši iz 60 zemalja u atletici, plivanju, šahu, nogometu, golbalu, judu, dizanju utega, showdownu i kuglanju na deset čunjeva pod sloganom "See with Passion, Run with Hope".

(Hina)  

Foto: http://hpo.hr/novosti/Hrvatski-atleticari-vratili-se-iz-Juzne-Koreje-s-cetiri-medalje/404