20.POJEDINAČNO PH U PIKADU HŠSS ZA 2022 REZULTATI

20.POJEDINAČNO PH U PIKADU HŠSS ZA 2022 REZULTATI

Od 01.-04. rujna u ERKS Premantura odigrano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske u pikadu za slijepe. Nastupilo je 72 igrača i igračica iz 16 klubova. Natjecanje e je krenulo kvalifikacijama, zatim grupnim dijelom i na samom kraju najbolji su igrali u završnici.

U kategoriji B1 žene nastupilo je 7 igračica koje su bile podijeljene u dvije grupe te su prve dvije i ujedno nositeljice izborile nastup u polufinalu. Naše dvije najbolje igračice Ivana Vinko i Nikolina Ćuk izborile su finale koje je bilo repriza prošlogodišnjeg u kojem je Nikolina Ćuk pobijedila i po šesti put postala prvakinja Hrvatske. U utakmici za treće mjesto Dorotea Feketić pobijedila je Vesnu Baša.

U kategoriji B2B3 žene nastupilo je 17 igračica. Nakon kvalifikacija igrale su u dvije grupe po 6 igračica te su prve dvije izborile polufinale. Terezija Gajski i Štefica Sekovanić su pobjedom u polufinalu izborile finale u kojem je Terezija Gajski slavila i obranila titulu prvakinje. Ovo joj je peto osvojeno prvenstvo.

U utakmici za treće mjesto Bernarda Mikulčić pobijedila je Biserku Herceg Žutki. Mikulčić je obranila prošlogodišnju broncu.

U kategoriji B1 muški nastupilo je 27 igrača. Kroz kvalifikacije smo dobili deset igrača koji su podijeljeni u dvije grupe s još 4 najbolja igrača po rejtingu. U polufinalu su se plasirala dva najbolja iz svake grupe.

Marijan Siketić i Miroslav Bebek su pobjedom u polufinalu izborili finale. Iako je Miroslav Bebek bio bolji u grupnom dijelu Marijan Siketić mu je uzvratio pobjedom u finalu i po prvi put postao prvak Hrvatske.

U utakmici za treće mjesto Stjepan Đunđek je pobijedio Davora Janjuševića.

U kategoriji B2B3 muški nastupilo je 21 igrača. Kroz kvalifikacije smo dobili deset igrača koji su podijeljeni u dvije grupe s još 4 najbolja igrača po rejtingu.

U polufinalu su se plasirala dva najbolja iz svake grupe. Ratko Đurić i Nenad Štrek izborili su finale, a Nenad Štrek kojemu je ovo bilo četvrto finale je pobjedom u finalu po prvi put postao prvak Hrvatske.

Broncu u ovoj kategoriji osvojio je Slavko Kralj koji je bio bolji od Davora Bukala

V.Jelušić, voditelj Pikada

Fotogalerija

Dokumenti

PDF

20. Pojedinačno PH u pikadu za 2022_plasman

20. Pojedinačno PH u pikadu za 2022_plasman