22.POJEDINČAO PH U ELEK.PIKADU 2024

22.POJEDINČAO PH U ELEK.PIKADU 2024

Od 20.06. do 23.06. u ERKS Premantura odigrano je 22. pojedinačno prvenstvo Hrvatske u pikadu za i slijepe i slabovidne.

Nastupilo je 76 igrača i igračica iz 16 klubova. Natjecanje je krenulo kvalifikacijama pa grupnim dijelom i na samom kraju najbolji su igrali u završnici.

U kategoriji B1 žene nastupilo je 6 igračica koje su igrale svaka sa svakom. Naše dvije najbolje igračice Dorotea Feketić i Nikolina Ćuk su igrale u zadnjem kolu meč za prvakinju i Dorotea Feketić je pobjedom obranila prošlogodišnju titulu prvakinje s 4 pobjede.Nikolina Ćuk je bila druga sa isto 4 pobjede, a Vesna Baša je treća s 3 pobjede.

U kategoriji B2B3 žene nastupilo je 18 igračica. Nakon kvalifikacija igrale su u dvije grupe po 6 igračica te su prve dvije izborile polufinale. Sabina Bogunović i Dragana Kovačević su bile pobjedniceskupina te su u polufinalu igrale protiv Marije Vidmar i Terezije Gajski. Poražene u polufinalima Vidmar i Kovačević su igrale za treće mjesto, a Kovačević je bila bolja. U finalu je prošlogodišnja finalistica Terezija Gajski pobijedila Sabinu Bogunović i po šesti put postala prvakinja Hrvatske.

 

U kategoriji B1 muški nastupilo je 27 igrača. Kroz kvalifikacije smo dobili deset igrača koji su podijeljeni u dvije grupe s još 4 najbolja igrača po rejtingu. U polufinalu su se plasirala dva najbolja iz svake grupe.

Pobjednik grupe B Radenko Družetić je pobijedio Josipa Banovića, a pobjednik A grupe Marijan Siketić je izgubio od Stojana Bjelajca.

Prošlogodišnji prvak Marijan Siketić je na kraju također izgubio za treće mjesto od Josipa Banovića.                    U finalu je Stojan Bjelajac pobjedom nad Radenkom Družetićem postao novi prvak Hrvatske.

 

U kategoriji B2B3 nastupilo je 25 igrača. Kroz kvalifikacije smo dobili deset igrača koji su podijeljeni u dvije grupe s još 4 najbolja igrača po rejtingu. U polufinalu su se plasirala dva najbolja iz svake grupe. U polufinalu su igrali Denis Saša i Vanja Rajić te prošlogodišnji finalisti Ivan Kučina i Slavko Kralj.

Poraženi u polufinalu Denis Saša je pobjedom nad Slavkom Kraljem osvojio 3. mjesto, dok je u finalu pobijedio Ivan Kučina te postao novi prvak. Drugo mjesto je osvojio Vanja Rajić.

 

Fotogalerija

Dokumenti