23.IBSA EP U KUGLANJU: 2 ZLATA ZA MIX TANDEME

23.IBSA EP U KUGLANJU: 2 ZLATA ZA MIX TANDEME

Nakon ekipnog natjecanja i pojedinačnih kvalifikacija po kategorijama, u četvrtak, 16.06.2024. prema planiranom rasporedu održano je natjecanje u Mješovitm parovima B1, B2, I B3 (Mix tandem)

Hrvatska je imala ukupno 4 Mješovita para: Stjepan Đunđek i Iva Šola u MIX Tandemu B1, u B2: Ivica Ferenčić i Nermina Mehulić i u B3 2 Mix tandema: Duško Božić i Željka Peška, te R.Markeić i V.Dumenčić. 

B1 Mix Tandem: u ovoj konkurenciji ukupno je u kvalifikacijama nastupilo 10 Mj. parova. Đunđek/Šola, su

kvalifikacijama zauzeli 6 mjesto, a 8 najboljih nakon kvalifikacija je prošlo dalje u četvrtinu finala.U daljnoj fazi natjecanja bolji 2:0 u setovima bio ja Mj par iz Slovenije, Vogrič/Osolnik.

 

B2 Mix Tandem: u ovoj konkurenciji nastupilo je 9 Mj. parova. Hrvatski predstavnici Ferenčić i Mehulić prvo su kvalifikacijama zauzeli 3 mjesto te su se plasirali u daljni dio natjecanja među osam najboljih parova.

U četvrtfinalu naš par bio je bolji 2:0 u setovima od Mj para Božić/Viktorović iz Srbije. U polufinalu su isto sa 2:0 u setovima bili bolji od Poljskog para Lewandowska/Stopierzyński, i u finalu takodjer sa 2:0 u setovima bili  su bolji od  drugog Poljskog para Rogacka/Kontrymowicz, te su uvjerljivo osvojili zlatnu medalju.

 

B3 Mix Tandem: u ovoj konkurenicji nastupilo je ukupno 9 Mj.parova. Hrvatska je imala 2 predstavnika prvi par Dumenčić/Markešić koji su se u kvalifikacijama plasirali na prvo mjesto te drugi par Božić/Peška koji je u kvalifikacijama zauzeo peto mjesto.

Mj par Dumenčić/Markešić u četvrtfinalu bio je bolji od Mj.para iz Slovačke Vicenová/Štefák 2:0 u setovima dok su Božić i Peška isto tako bili u četvrtfinalu bolji od Mj. para iz Poljske Grzybczyńska/Jarząb, isto 2:0 u setovima. Prema daljenjem rasporedu ždrijeba natjecanja oba naša para našla su se međusobno u polufinalu.

Prvi set polufinala pripao je mj.paru Božić/Peška, drugi set dobiva par Dumenčić/Markešić te je bilo 1:1 u setovima. Nakona toga su se razigravali dodatni hici (svaki par po 2 kugle, jednu kuglač, jednu kuglačica) i nakon dodatniog razigravanja par Božić/Peška pobjeđuje 12:7. U finalu su bili bolji isto tako nakon dodatnih hitaca jer je nakon osnovog dijela meča bilo 1:1 u setovima, protiv Mj.para iz Slovenije: Orban i Kajtna. Nakon razigravanja i bacanja dodatnih kugli naš par Božić/Peška osvaja ponovo (nakon 2022) zlatnu medalju u ovoj kategoriji.

Drugi naš par Dumenčić i Markešić, razigravao je za brončanu medalju protiv mj.para iiz Slovačke, Mikundova/Koporda, nakon što svaki par dobo po jedan set (1:1), u dodatnom razigravanju i bacanju dodatnih kugli, Slovački par bio je uspješniji (12:8) i osvoja brončanu medalju, dok naš par osvaja nesretno 4.mjesto.

Čestitamo Mj parau Ferenčić i Mehulić u B2 i paru Božić i Peška u B3 konkurenciji na osvajanju zlatnih medalja.

 

 

 

 

U

Fotogalerija