26. POJEDINAČNO PH U KUGLANJU, OGULIN 2018: Rezultati

26. POJEDINAČNO PH U KUGLANJU, OGULIN 2018: Rezultati

OGULIN, 29.04.2018.

U organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih i Kuglačkog saveza grada Ogulina, na kuglani „Klek“ održana je završnica 26. Pojedinačnog PH u kuglanju za slijepe i slabovidne za 2018. godinu. Na ovo PH plasirali su se kuglačice i kuglači nakon završene 1. Hrvatske kuglačke lige HŠSS-a, temeljem postignutih rezultata kroz kola lige u sezoni 2017/2018. Na PH nastupili su predstavnici klubova iz Rijeke, Osijeka, Sl.Broda, Požege, Karlovca, Varaždina i Koprivnice.

Natjecanje održano na 4 staznoj kuglani „Klek“, bacalo se 2x120 hitaca u pune pozicije. Nakon dva dana zanimljivih nadmetanja i borbe do posljednje kugle rezultati su slijedeći.

Najbolji po kategorijama su bili:

B1 kuglačice: odličan nastup imala je nevjerojatna Petre Deše (SKS Zagreb). Ona je prvog dana natjecanja srušila osobni rekord od ukupno 666 srušenih čunjeva, drugi dan je bila za mrvicu slabija, no rezultat drugog dana od 623 i dalje je impresivan. Srebro je osvojila Ana Tkalčec, a broncu Iva Šola, obje iz Koprivnice sa vrlo dobrim nastupima u 2 dana PH.

U konkurenciji B1 kuglača u ovoj kategoriji došlo do iznenađenja, te je novi državni prvak postao Denis Velimirović iz ŠDS 4 Rijeke iz Karlovca. Prvi dan imao je odličan rezultat od 583 srušena čunja, a drugoplasirani je daleko iza njega, takodjer iznenađenje, bio je Mato Bošnjak sa 549 srušenih čunjeva iz SDS Karlovac. Drugog dana natjecanja Velimirović je srušio 551 čunj. Sveukupno je srušio 1132 čunja, što mu je bilo dovoljno za osvajanje zlatne medalje. Srebrnu medalju osvojio je S.Đunđek iz SKS Zagreb, (1107 čunjeva) a bronca je pripala Ivanu Kombolu iz Rijeke sa ukupno srušenih 1092 čunja.

U konkurenciji B2 kuglačice prvo mjesto osvojila je Nermina Mehulić iz Zagreba. Ukupno je imala 1407 srušenih čunjeva. Isti broj čunjeva nakon dva dana natjecanja imala je i Željka Peška iz Požege, no u zbrajanju više srušenih 9 Mehulić je bila uspješnija 24:20. Broncu je osvojila Dragana Kovačević iz Zagreba. Kod kuglača u B2 kategoriji, odličan prvi nastup imao je Darko Sarapa sa 720 srušenih čunjeva iz Osijeka. Drugoplasirani Ferenčić imao veliki zaostak, srušio je 671 čunj, dok je favorit Jelušić imao vrlo loš nastup prvog dana te bio treći sa skromnih 660 srušenih čunjeva. Drugog dana natjecanja u jednom trenutku Jelušić je gotovo stigao svu prednost od Sarapa (bio na -9 čunjeva), no u posljednjem setu Sarapa je ipak uspio obraniti prednost, unatoč lošem drugom nastupu (673). Jelušić je ipak popravio dojam i rezultat nastupom drugog dana sa 710 srušenih čunjeva i osvojio je srebrnu medalju. Ferenčić iz Koprivnice, ponovio je i drugi dan sličan rezultat (678) što mu je sveukupno bilo dovoljno za osvajanje brončane medalje.

U konkurenciji kuglačica kategorija B3, brončanu medalju osvojila je B.Mikulćić iz Varaždina, srebrnu Marija Vidmar iz Rijeke, a zlatnu Ruža Markešić iz Zagreba.

U konkurenciji kuglača u B3 i prvog i drugog dana bila je odlična igra i borba između 3 kuglača iz Rijeke za što bolji plasman. Prvi dan natjecanja najbolji je bio Vučenović sa 747, drugi je bio Muškardin sa 741, a treći Dumenčić sa 739. U drugom nastupu odvijala se prava drama i borba do posljednjeg hica. Na kraju je najbolji bio Dumenčić (714), te je sa ukupno sa 1453 srušena čunja osvojio zlatnu medalju. Srebro je osvojio Muškardin (drugi dan 710) sa ukupno 1451 srušenim čunjem. Dok je bronca pripala Vučenoviću sa ukupno srušenih 1450 čunjeva, drugi dan je srušio 703 čunja.

Natjecanje je vrlo dobro organizirano i provedeno uz suradnju sa Kuglačkim savezom grada Ogulina i domaćinima na kuglani Klek i Sportskom zajednicom grada Ogulina. Prvenstvo Hrvatske otvorila je zamjenica gradonačelnika gđa Ivana Salopek Šumonja, uz predsjednika HŠSS-a g. Duška Petrovića.

Rezultate i fotogaleriju možete vidjeti ispod teksta

Ruža Markešić

Voditelj Kuglačke lige HŠSS

 

 

 

 

 

Fotogalerija

Dokumenti

PDF

26.POJEDINAČNO PH U KUGLANJU HŠSS 2018 REZULTATI

26.POJEDINAČNO PH U KUGLANJU HŠSS 2018 REZULTATI