HINKO CAJZLER NAJBOLJI NA 29. POJED. PH U ŠAHU 2020

HINKO CAJZLER NAJBOLJI NA 29. POJED. PH U ŠAHU 2020

 

29. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u šahu za slijepe (PPH) HŠSS-a odigrano je u vremenu od 23. do 30. lipnja 2020. u Hostelu ERKS Premantura. Sudjelovalo je 12 šahista iz sedam sportskih društava/klubova: Donat Zadar, Svjetlost Osijek, Polet Zagreb, Učka Istra, Sisak, Slavonski Brod i Lika Otočac.

Prvenstvo je otvoreno 23.06.2020., a otvorio ga je u ime predsjednika HŠSS Duška Petrovića, g. Zlatko Kuftić, član Izvršnog odbora HŠSS. Sudac na 29. PPH bio je Zoran Mijatović koji je na otvaranju prisutne upoznao s pravilima odigravanja prvenstva, nakon čega je izabran tročlani turnirski odbor s dva zamjenika.

U skladu s Pravilnikom HŠSS odlučeno je da se igra po Švicarskom sustavu od sedam kola pri čemu će se svako kolo odigravati u narednih sedam dana u dopodnevnim satima.

Prvenstvo je odigrano u cijelosti prema Pravilima FIDE i Pravilniku HŠSS. U prilogu Izvještaja je lista ostvarenih rezultata i poredak šahista.

Zatvarajući prvenstvo Zlatko Kuftić je trojici najuspješnijih šahista uručio medalje koje je osigurao HŠSS. Konstatirano je da je prvenstvo proteklo u fer i sportskoj borbi bez ikakvih ekscesa i spornih događanja, te da su uvažavane preporuke epidemiološke zdravstvene službe.

Najbolji na 29. Pojedinačnom PH za 2020 bio je Hinko Cajzler (Svjetlost, Osijek), drugo mjesto osvojio je Milan Prpić iz SKS Like, a treće mjesto Miroslav Mađerić iz SUSSO Donat, Zadar.

 

Fotogalerija

Dokumenti

PDF

29. POJEDINAČNO PH U ŠAHU 2020, REZULTATI

29. POJEDINAČNO PH U ŠAHU 2020, REZULTATI