IBSA EP U JUDU 2015: LUCIJA BREŠKOVIĆ BRONČANA

IBSA EP U JUDU 2015: LUCIJA BREŠKOVIĆ BRONČANA

Lucija Brešković, B3  (20 godina iz Kaštela) osvojila je brončano odličje u kategoriji do 70 kilograma na IBSA Europskom prvenstvu u judu za slijepe i slabovidne osobe koje je održano u portugalskom Odivelasu, nedaleko od Lisabona, 24.-30.11.2015.

L. Brešković pobijedila je judašicu iz Velike Britanije, N. Grennhough, ipponom, a izgubila je od paraolimpijske vicepravkinje iz Rusije Tatiane Svaostyanove na yuko, i druge Ruskinje Zabordskaie, koje su osvojile zlatnu, odnosno srebrnu medalju.

Drugi naš predstavnik na IBSA Europskom prvenstvu u judu, bio je Mirsad Bećirović  B1, u kategorji -66 kg iz Karlovca. On je u prvom kolu izgubio od Sousse iz Portugala. Nažalost nije dobio priliiku za repasaž jer je Soussa u idućem kolu poražen. U njegovoj kategoriji bilo je ukupno 11 judaša. 

Na EP nastupilo je ukupno 99 judaša i judašica, iz 20 europskih zemalja. EP je bio posljednji kvalifikacijski turnir na kojem su se mogli osvojiti bodovi za plasman na IBSA Judo Svjetsku rang listu i odlazak na Paraolmpijske igre u Rio de Janerio 2016. godine. 

Uz judaše u pratnji su bili njihovi treneri: Boško Rozga, trener Lucije Brešković i Romija Radočaj Naglić trenerica Mirsada Bećirovića. 

Najbolja reprezetnacija po broju osvojenih medalja ne ovom EP je Rusija, ukupno su osvojili 17 medalja, zatim Ukrajina, i Azerbaijan, a međun 11 zemalja koje su osvajali medalje nalazi se i Hrvatska. 

Kompletne rezultate možete vidjeti u pdf dokumentu ispod teksta, kako i nekoliko fotografija. 

 

Fotogalerija

Dokumenti