IBSA EP U JUDU 2019: BRONCA ZA L.BREŠKOVIĆ

IBSA EP U JUDU 2019: BRONCA ZA L.BREŠKOVIĆ

Na IBSA Europskom prvenstvu u judu za slijepe i slabovidne, koje se održava u Genovi, Italija od 23. do 29.07.2019., judašica Lucija Brešković osvojila je brončanu medalju u kategoriji do - 70kg,

Lucija Brešković je u borbi za broncu bila bolja od judašice iz Italije Matilde Laurie.

U jutarnjem dijelu programa Brešković je izgubila u polufinalu od judašice iz Turske koja je i osvojila zlatnu medalju ovoj kategoriji, Raziyae Ulucam, a srebro je osvojila Olga Zabrodskaya iz Rusije. Ovo je treća medalja za Luciju Breškvić na EP, nakon srebra 2017. i bronce iz 2015 godine.

Jelena Brešković osvojila 5. mjesto u kategorijo do - 57 kg,  ona je izgubila polufinale od Z.Celik, iz Turske, kao i u borbi za brončanu medalju od LOHATSKA, Liudmyla, iz Ukrajine. Za ulazak u polufinale Jelena Brešković je bila bolja od judašice iz Bjelorusije.

Mirela Bralić u kategoriji do - 63 kg izgubila je u 1. kolu od Ruskinje POZDNYSHEVA, Olge, Bralić je imala u repasažu mogućnost borbe za medalju no od nje je bila bolja španjolka ARCE PAYNO, Marta, Bralić je zauzela  posljednje 7.mjesto.

Prvog dana natjecanja nastupili su i judaši u kategorji koji su kao i J.Brešković i M. Bralić debitirali na ovom - 73kg u kojoj bilo čak 18 prijavljenih natjecatelja na ovom EP,

U 1. kolu Fran Skračić  je bio slobodan u drugom je izgubio od prvoplasiranog sa Svjetske rang liste, Nijemca KORNHASS, Nikolaia , koji na kraj osvojio i zlatnu medalju. Skračić je u repasažu izgubio od domaćeg natjecatelja Dure Frederica. Josip Tonžetić u istoj težinskoj kategoriji izgubio prvu borbu od domaćeg judaša CANNIZZARO Simonea, te nije imao daljenjih borbi, jer ga protivink nije "povukao" u repasaž.

Rezultati: http://www.ippon.org/ibsa_ita2019.php

 

Fotogalerija