IBSA SP U JUDU 2018: L.BREŠKOVIĆ OSVOJILA 5 MJESTO

IBSA SP U JUDU 2018: L.BREŠKOVIĆ OSVOJILA 5 MJESTO

Lucija Brešković, u kategoriji do 70 kg osvojila je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u judu za slijepe i slabovidne koje se danas završava u portugalskom Odivelasu.

24-togodišnja Kaštelanka u prvom kolu A grupe savladala je gušenjem Francuskinju Angelique Quessandier i plasirala se u 1/4 finale.

Breškovićeva je odličnim zahvatom 1/4 finalu savladala Južnokorejanku LEE Gaeun. No, u polufinalu Lucija Brešković ipponom gubi od Brazilke Alane Martins Maldonado, koja će na kraju osvojiti zlato u ovoj težinskoj kategoriji.

U borbi za broncu još jednim ipponom od Brešković je bila bolja Ruskinja Olga Zabrodaskaia. Na kraju natjecanja u Odivelasu na svom prvom nastupu nakon 15 mjeseci izbivanja s tatamija zbog ozlijede koljena u konkurenciji 15 judašica kategorije do 70 kg Lucija Brešković zauzela je vrlo dobro peto mjesto.

„Bilo je doista teško.Prve dvije borbe sam dobro odradila. No, čini mi se zbog pogriješke organizatora nisam imala priliku barem od pet minuta da se dobro koncentriram za borbu u polufinalu, već sam odmah morala utrčati na tatami, što me je koštalo da sam u borbu s Brazilkom ušla malo nespremna.

Od Ruskinje sam izgubila po četvrti put i stvarno je odlična, jer je ona ipak aktualna europska prvakinja“ izjavila je po završetku natjecanja Lucija Brešković te naglasila „Primarni cilj odlaska na ovo Svjetsko prvenstvo u Portugal sam ostvarila osvajanjem petog mjesta, ali kada sam vidjela da sam imala priliku bilo mi je doista žao što nisam napravila onaj zadnji korak do medalje. Znala sam da moram biti najmanje peta kako bih prikupila što više bodova za plasman na paraolimpijske igre u Tokiju. U poslijednje dvije borbe dala sam sve od sebe, ali nije išlo. Imala sam doista veliku podršku u publici, a oduševila me je podrška brazilske i švedske reprezentacije. Kad sve zbrojim mogu sa sigurnošću reći da je ovaj turnir bio daleko jači nego na paraolimpijskim igrama u Rio de Jeneru. Sretna sam da je moje koljeno izdržalo. Ostaje mi samo da po povratku u Kaštela počmem odmah raditi na bazičnim pripremama za slijedeću izlučnu sezonu u kojoj me očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Genovi te svjetski i europski kupovi na kojima ću skupljati bodove za odlazak u Tokijo 2020.“, zaključila je Lucija Brešković.

Osim Lucije, u kategoriji do 57 kg, premijerno nastupila je njena 15-togodišnja sestra Jelena Brešković. Jelena je u obje borbe izgubila (grupa i repasaž) te je ostala bez plasmana. No, za mladu judašicu iz JK Kaštela ovo bio prvi nastup na velikom međunarodnom natjecanju  u seniorskoj konkurenciji.

U pratnji sestara Brešković na ovom SP bio Boško Rozga, njihov trener u JK Kaštela.

Fotogalerija

Dokumenti

PDF

IBSA WC_Odivelas 2018 - 70 kg_rezultati kostur.pdf

IBSA WC_Odivelas 2018 - 70 kg_rezultati kostur.pdf

PDF

IBSA WC_Odivelas 2018 - rezultati kostur_57 kg.pdf

IBSA WC_Odivelas 2018 - rezultati kostur_57 kg.pdf

PDF

IBSA World Championships Odivelas 2018 - rezultati plasman po kategorijama ž

IBSA World Championships Odivelas 2018 - results.pdf