IBSA SP U JUDU: 5 MJESTO ZA JELENU BREŠKOVIĆ

IBSA SP U JUDU: 5 MJESTO ZA  JELENU BREŠKOVIĆ

Hrvatska džudašica Jelena Brešković osvojila je peto mjesto na IBSA Svjetskom prvenstvu u džudu za slijepe i slabovidne koje se održava u Bakuu.

Brešković je nastup u kategoriji do 57 kilograma otvorila pobjedom protiv Brazilke Corderio Machado, a potom je u 2. kolu bila bolja i od druge nositeljice turnira Kazahstanke Dajane Fedossove.

 

U polufinalu je izgubila od Ukrajinke Inne Sič, a u borbi za medalju nije išlo protiv Japanke Hirose.


"Bili smo jako blizu medalje, međutim Jelena je svojim nastupom potvrdila svoj visoki status u kategoriji do 57 kilograma i dokazala da može raditi sa najboljim borcima svijeta u svojoj kategoriji. Sa 19 godina, ovim pristupom i radom na treninzima, rezultat neće izostati," kazao je njezin trener Ante Vladimir Batinić.


Ovo je drugo veliko natjecanje na kojem su nastupili naši paradžudaši nakon EP-a u rujnu u Italiji. Podsjetimo, 19-godišnja Kaštelanka je u Cagliariju osvojila broncu što je bila njezina prva velika seniorska medalja.


U Bakuu je nastupio i 31-godišnji Zagrepčanin Josip Tonžetić u kategoriji do 60 kg. Tonžetić je izgubio u prvom kolu od Iračanina Al-Chaabawija te kasnije nije imao repasažnu borbu.