KRANJ najbolji na kuglačkom Memorijalu S.Jerković 2023

KRANJ najbolji na  kuglačkom Memorijalu S.Jerković 2023

 

U organizaciji Sporskog kluba slijepih Zagreb, nakon pauze uzrokovane panedmijom COVID 19 nakon 2 godine održan je međunarodni kuglački turnir, 9. Otvoreno prvenstvo grada Zagreba u kuglanju za slijepe i slabovdine i 6. Memorijalni turnir „Stanko Jerković za B2 kategoriju. Na turniru su sudjelovali klubovi iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Ukupno je nastupilo 29 kuglač i kuglačica. Natjecanje održano zahvaljući potpori Zagrebačkog parapsortskog saveza.


U ekipnoj konkurenciji uvjerljivo najbolji bili su kuglači iz MDSS Kranj u stastavu (Muhić, Lampe i Žalar), sa srušenih   2010 čunjeva drugo mjesto osvojili su domaćini SKS Zagreb u sastavu (Jusić. Mizdrak, Markešić) sa srušenih 1944 čunja, dok su treće mjesto osvojili kuglači iz ŠUS Svjetlost iz Osijek u sastavu (Bjelajac, Sarapa, Božić) sa srušeni 1880 čunjeva.

U pojedinačnoj konkurenciji po kategorijama u B1 kod kuglača najbolji je bio Slavko Muhić, Kranj 542, u B2 Ivica Ferenčić, aktualni europski pravak u ovoj kategoriji sa srušenih  714 čunjeva, a u B3 kategoriji kod kuglača, najbolji je bio Marijan Žalar iz Kranja, koje inače višestruki europski prvak i rekored,  u Zagrebu je srušio 754 čunja. Kod kuglačica u B1 najbolja je bila Ivana Bojić 499, u B2 Tanja Đukić, 687 (obje Sarajevo) u B3 Ruža Markešić  iz Zagreba sa 747 srušenih čunjeva.


6. Memorijal Stanko Jerković, 2023 – Tanja Đukić najbolja u 2023.

U konkurenciji kuglača B2 kategorije u kojoj je nastupao i pokojni predsjednik kluba i višestruki osvajač medalja na EP i bivši europski prvak g.Stanko Jerković nastupilo je ukupno 10 igrača i igračica, najbolja je bila Tanja Đukić iz Sarajeva, a drugo mjeto osvojio je Ivica Ferenčić iz Koprivnice i treće je pripalo Darku Sarapi iz Osijeka.

Dokumenti

PDF

9.OPGZ kuglanje slijepih _6_Memorijal Jerkovic_2023 REZULTATI

9.OPGZ kuglanje slijepih _6_Memorijal Jerkovic_2023 REZULTATI