KUGLAČI USPJEŠNI NA TURNIRU U SARAJEVU, BIH

KUGLAČI USPJEŠNI NA TURNIRU U SARAJEVU, BIH

 

U Sarajevu, 05. i 06.04.2013. godine održan je 5.Međunarodni kuglački turnir. Natjecanje je održano na kuglani "Zetra" na kojoj je bilo i SP 2011. Na turniru su nastupile ekipe iz BIH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Njemačke. 

Kuglači iz Hrvatske imali su vrlo uspješan nastup s odličnim rezultatima. U kategoriji B1 s odličnom igrom i super rezultatom prvo mjesto osvojio je Stjepan Đunđek iz Zagreba. Srušio je 648 čunjeva. Nedostajalo mu je samo tri čunja do nesluzbenog novog svjetskog rekorda u B1 kategoriji (rekord je 650 s iste kuglane s SP 2011.) Drugo mjesto osvojio je Stojan Bjelajac iz Osijeka s odličnih 571 srušenim čunjem, a Ivan Kombol iz Rijeke bio je 11.

U kategoriji B2 oba kuglača iz Hrvatske; Stanko Jerković iz Zagreba i Villiam Jelušić iz Rijeke imali su isti broj srušenih čunjeva 725, no prvi je bio Jerković jer je imao više srušenih devetki. D.Sarapa iz Osijeka bio je 5. a Topić i Marković oba iz Rijeke bili su sedmi odnosno osmi. 

U kategoriji B3 Mirko Štajdohar s odličnim rezultatom od 731 srušenim čunjem osvojio je drugo mjesto, a vrlo dobrim rezultatom iz Sarajeva su se vratli Vučenović (719) i Dumenčić (715) što im je bilo dovoljno za 4. odnosno 5.mjesto u ukupnom poretku. Bičanić iz Osijeka bio je 10. a Muškardin iz Rijeke 12. 

U kategoriji žene B1 uvjerljivo prvo mjesto s odličnim rezulatom osvojila je Petra Deša iz Zagreba srušivši 555 čunjeva. U kategoriji B3 Ruža Markešić iz Zagreba s skromih 685 srušenih čunjeva bila prva.Nataša Delaš iz Osijeka bila je 8. 

U ekipnom dijelu kuglači SKS Zagreb s odličnih 2058 srušenih čunjeva u sastavu S.Đunđek, S.Jerković i R.Markešić osvojili su uvjerljivo prvo mjesto, kuglači ŠUS "Svjetlost" iz Osijeka bili su 3 s 1919 srušenih čunjeva.

Kompletne rezultate i nekoliko fotografija pogledajte u dokumentu ispod teksta odnosno u galeriji. 

 

Fotogalerija

Dokumenti