ODGODA KALENDARA NATJECANJA DO 01.04.2020.

ODGODA KALENDARA NATJECANJA DO 01.04.2020.

Poštovane članice HŠSS

Temeljem Odluke IO HŠSS i preporuke Središnjeg državnog ureda za šport obavještavamo sve članstvo kako se odgađaju sva natjecanja u organizaciji HŠSS-a i članica HŠSS-a do 01.04.2020.

Nema odlaska niti na međunarodna natjecanja unutar odobrenih planova i programa za HŠSS sportove, sukladno preporuci SDUŠ i HPO-a.

O novostima i mogućem rasporedu aktivnosti iza 01.04.2020. biti će obaviješteni.

Preporuka Središnjeg državnog ureda za šport:

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport Tomislav Družak danas je održao sastanak s čelnicima pet krovnih športskih udruženja te predstavnicima najvećih športskih saveza u Republici Hrvatskoj na temu postupanja i djelovanja u području športa za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.

Uvažavajući zaključke sastanka i aktualnu situaciju Središnji državni ured za šport donosi sljedeće preporuke:

Preporučuje se otkazati sva međunarodna natjecanja kojima je domaćin Republika Hrvatska kao i nacionalna športska natjecanja svih razina do 1. travnja 2020. za što se zadužuju nacionalni športski savezi i krovna športska udruženja

Preporučuje se svim nacionalnim športskim savezima i krovnim športskim udruženjima planirati rezervne termine za odigravanje natjecanja odnosno planirati scenarije kraće sezone ili manjeg broja susreta

Za treninge se daje preporuka pridržavanja svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje športaša. (https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/)

Preporučuje se otkazati sva putovanja na međunarodna natjecanja, a posebno u područja koja su definirana kao područja ugroze

Središnji državni ured za šport u suradnji s Nacionalnim stožerom za civilnu zaštitu pratit će sva događanja te sukladno tome donositi daljnje preporuke.