PREPORUKE ZA SPORTAŠE I., II. KATEGORIJE - TRENIZI

PREPORUKE ZA SPORTAŠE I., II. KATEGORIJE - TRENIZI

Poštovane članice HŠSS

Vlada Republike Hrvatske na 226. sjednici održanoj 23. travnja 2020. godine usvojila je Zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, a koji se između ostalog odnosi i na sektor športa.

Navedenim Zaključkom, od ponedjeljka, 27. travnja, omogućava se trening športašica i športaša I. i II. kategorije u pojedinačnim športovima te seniorskim športskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja, a Nacionalni stožer civilne zaštite danas je objavio preporuku pod kojim uvjetima će se treninzi za navedene športaše moći odvijati.

Sukladno epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj preporuku je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a njome je propisano na koga se odnosi mogućnost treniranja, koje sve uvjete treba zadovoljiti kako bi se treninzi mogli održavati, na koji način treba voditi evidenciju treninga i točno postupanje za vrijeme, te prije i poslije trajanja treninga.

Napominjemo kako će se i dalje svakodnevno pratiti epidemiološka situacija u Republici Hrvatskoj te će se sukladno pokazateljima donositi daljnje mjere za sektor športa.

Detaljne Preporuke HZJZ nalaze se u pdf dokumentu ispod ovog teksta

Napominjemo kako se na linku ispod nalazi popis kategoriziranih HPO sportaša/ica s važećim Rješenjima o kategorizaciji:

https://hpo.hr/fdsak3jnFsk1Kfa/dokumenti/Lista-vazecih-rjesenja-o-kategorizaciji-_-od-_14.pdf

Do daljnjega su obustavljenja sva natjecanja iz kalendara HŠSS-a.

Savez će redovno pratiti preporuke i odlluke nadležnih institucija (HPO, SDUŠ, HZJZ..) i donijeti odluku o mogućem nastavku ili održavanju pojedinih natjecanja iz kalendara HŠSS koja su bila planirana za ozujak, travanj i svibanj.

Sve članice biti će na vrijeme obaviještene o istome.

Dokumenti

PDF

Preporuka sportašima I.,II kategorije

Preporuka-za-trening-športaša, športašica, I., II., kategorije u pojedinačnim športovima te seniorskim športskim-ekipama koje nastupajuu najvišem stupnju natjecanja