SREBRO ZA MJ.PAR B3 , 4.MJESTA ZA B1 I 2 MJ.PAR

SREBRO ZA MJ.PAR B3 , 4.MJESTA ZA B1 I 2 MJ.PAR

SREBRO ZA MJ.PAR B3 I DVA 4.MJESTA ZA B1 I 2

Trećeg dana natjecanja na 22. IBSA EP u kuglanju za slijepe i slabovidne na programu je bilo natjecanje Mješovitih parova (MIX TANDEM).

U konkurenciji Mix Tandem B1 imali smo jedan par Iva Šola i Stjepan Đunđek.

Šola/Djundjek u četvrt finalu je pobijedio domaćina (Munteanu/Troba), nakon 1:1 u setovima, naši predstavnici bili su bolji u SV,  8:4. U polufinalu su od našeg para bili bolji sa 2:0 u setovim Poljaci (Rzepa/Zieba). U borbi za 3 mjesto Šola/Đunđek izgubili su od para iz Njemačke u SV 3:1, nakon što je u setovima bilo 1:1 te su na kraju osvojili 4.mjesto.

Drugi naš Mix Tandem u B2 konkurenciji takodjer je osvojio nesretno 4.mjesto; par Mehulić/Ferenčić, izgubio je u  polufinalu od poljskog para (ROGACKA/ KONTRYMOWICZ), 2:0 u setovima, u borbi za broncu, bolji je bio par POL 1 (Lewandowska/Stopierzyński) sa 2:0 u setovima.

Jedinu medalju u Mješoviti parovima osvojio je Mix Tandem B3, Markešić/Dumenčić, koji je u kvalifikacijama imao drugi rezultat, dok je par Peška/Božić imao treći rezultat. Ukupno je u kvalifikacijama nastupilo 11 parova. Osam najboljih plasiralo se u daljnje natjecanje.

U četvrtfinalu Peška/Božić izgubili su 2:0 setovima od slovenskog para SLO 2 Orban/Kajtna.

Drugi par Markešić/Dumenčić, pobijedio je 2:0 u setovima, par ROM 2,  STRETE/ORDOG  u polufinalu pobijedili su drugi par domaćina ROM 2 BOANDU/TESCU, 11:8 u SV a nakon što je bilo 1.1 u setovima. U finalu su igrali protiv SLO 2 Orban/Kajtna, nakon 1:1 u setovima odigran je  SV, u kojem su bolji bili Slovenci sa 11:10 te su osvojili zlato, dok je srebro prialo našem paru.